Evenimentul Adventure Airsoft Contest este o etapa din “Triada Airsoft” transilvaneana organizat de ASOCIATIA DE AIRSOFT “SUPER DADDYS” in colaborare cu PRIMARIA MUNICIPIULUI ALBA IULIA. Avand in vedere restrictiile pe care le impune acest sport, de regula, desfasurarea oricarui joc de airsoft are loc departe de ochii publicului astfel imaginea lui este distorsionata. Evenimentul pe care il vom organiza, va fi revolutionar din acest punct de vedere, desfasurarea lui fiind transparenta si accesibila vizual, in cadrul Cetatii Alba Carolina. Competitia sportiva ce va avea loc pe 20.08.2016 la Alba Iulia doreste sa devina o etapa de sine statatoare a concursurilor de airsoft la nivel national.

Concursul se va desfasura pe toata perioada zilei de sambata, echipele intrand pe traseu la interval de 30-45 de minute. Participantii vor fi din Arad, Medias, Cluj-Napoca, Deva, Brasov, Sibiu. Acestea vor avea de trecut mai multe probe cuantificate, in functie de dificultate, cu un anumit punctaj fiecare. Probele la care vor concura unele dintre cele mai bune echipe de airsoft din tara sunt : eliberarea unui ostatic tinut prizonier de o trupa de gherila urbana, transportarea si protejarea ostaticului / VIP-ului pana la zona de evacuare, acordarea primului ajutor si transportarea ranitului pana la medic, tir tinta fixa cu echipa, traversarea unei zone unde s-a pregatit o ambuscada , asedierea unui cuib de mitraliera, tir la tinta fixa pentru linetistul echipei, aruncarea grenadei la punct fix, verificarea aptitudinilor de orientare in teren. Pe tot parcusul traseului echipele vor fi insotite de arbitrii care cronometreaza si puncteaza fiecare atelier in parte urmand ca la final sa se stabileasca castigatorii. Se vor premia atat ocupantii locurilor 1, 2 si 3 cat si cel mai bun comandant, medic, lunetist, grenadier, navigator.
Pentru a se familiariza cu acest sport, pe tot parcursul zilei, va fi deschis un atelier de tir gratuit deservit de jucatori de airsoft experimentati . Aici se pot executa trageri cu diverse tipuri de replici in diverse modele de tinte si se pot afla detalii despre armele reale de tip M4, AK 47, SVD etc. Tot in aceasta zona vom organiza si un concurs pentru amatori, detalii legate despre probe si premii o sa gasiti pe site-ul evenimentului www.airsoftsuperdaddys.ro.

Misiunea noastra pana acum am sustinut-o din propriile forte, iar evenimentul Adventure Airsoft Contest a fost pus la cale in primul rand cu sustinerea Primariei Municipiului Alba Iulia. Speram ca toate cele planificate de noi pentru ziua concursului sa se intample intocmai pentru ca la sfarsitul zilei toti cei implicati in mod direct: concurenti, organizatori, voluntari sa fie multumiti de ziua petrecuta impreuna iar cei implicati indirect, spectatorii, sa traiasca o zi de neuitat in Cetatea Alba Carolina.

VINO SĂ CUCERIM CETATEA!